хранителни добавки лято

7 Хранителни Добавки за Перфектно [Лято]

Хранителни добавки, които да приемаме това лято

Лятото е сезон, в който тялото ни се „пробужда“ и изобилства от енергия и жизненост. Хубавото време ни изкушава да сме повече време навън и да се движим, да сме сред природата, на море, планина, в градината. Спортуваме повече и се отдаваме на себе си. Макар и това лято да бъде съвсем малко по-различно от предходните, все пак няма да минем без тези наши любими занимания. Затова, ако искаме да поддържаме тялото и духа си в оптимално здраве е важно да му даваме качествено гориво. Ето няколко хранителни добавки и суперхрани, които да приемаме това лято.

Пробиотици

Това са полезните бактерии, които населяват нашите черва. Те ни помагат като обогатяват и балансират чревната флора, така че да имаме по-добър имунитет и да се пречистваме от токсини. Много често, когато започнем да приемаме пробиотици, това ни помага да се отървем от излишните килограми и да оправим хранителния си режим. Най-добрият начин да си ги набавим е като хранителна добавка, особено ако са с доказано качество. Два от най-важните щамове са Лактобацилус Ацидофилус и Бифидус.
хранителни добавки пробиотици

Водорасли

Те са една от най-добрите суперхрани, които може да дадем на тялото си. Изобилстват от витамини, минерали, антиоксиданти, протеини, фибри, аминокиселини и мастни киселини. Не мога да се сетя за по-добро гориво за мозъка и тялото ни. Освен всичко това, водораслите подпомагат клетките ни, като ги зареждат с енергия и изхвърлят токсините. Едно от нещата, с които ще ни помогнат през лятото е, че ще ни дават сили да се будим по-лесно сутрин и да се наслаждаваме на хладното утро.

Есенциални мастни киселини

Ако искаме да подпомогнем кожата, косата, лигавиците, имунитета, психиката, хормоналния баланс, да премахнем изтощението, да сме по-жизнени и весели, то това е решението ни. Богати на Омега 3-6-7-9, мастните киселини действат благоприятно на цялото ни тяло, почти без изключения. Добрата новина е, че те са изцяло растителни, което ги прави още по-добре усвоими от нашия организъм.

Коензим Q10

Сега е периодът, в който се движим най-много. Тялото ни има най-голяма нужда от физическа енергия, особено ако тренираме по-интензивно и работим на открито. КоензимQ10 е едно от най-добрите решения в такива случаи. Ползите му са много, като най-важните са, че подпомага здравето на сърцето и обмяната на веществата. Друга „скрита“ полза е, че ни помага да отслабваме, тъй като забързва метаболитните процеси в тялото ни.
хранителни добавки коензим

Инстантни храни

Това са клетъчни храни, които се усвояват на мига. Наричаме ги още моментни. В нашата страна все още не са много популярни, но има компания, която ги предлага на изключително високо качество – AquaSource. Помагат ни като съкращават цикъла на усвояване. Вместо да преминават през стомашно-чревния тракт, после през черния дроб и така в кръвта и клетките, те се усвояват директно в кръвта и така достигат до клетките. Затова и действието им е много по-бързо отколкото при останалите суперхрани. Инстантните храни, които предлага AquaSource са Клетъчна енергия и Слънчева енергия. Те са от изключителна полза на хора, които тренират интензивно.

Колаген

Любимата хранителна добавка на жените. Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ни, като играе ролята на лепило. Приемайки го, той ще ни помогне да имаме по-красива кожа, бляскава коса, здрави нокти и ще ни помогне да подпомогнем здравето на ставите си. А кой не иска да изглежда добре, когато отиде на плажа? 🙂 За оптималното му усвояване, се препоръчва Колагенът да е обогатен с Хилауронова киселина.

хранителни добавки колаген

Супер Антиоксидант

Антиоксидантите ни пазят от свободните радикали, на които сме изложени постоянно. Особено лятото, слънчевите лъчи и радиацията могат да бъдат много по-опасни. Ако искаме да предпазим кожата си, то приемът на качествени антиоксиданти е отлично решение. Специалисти приемат той да бъде в съчетание с Пикногенол, за да бъде действието му още по-добро. Освен ползите за кожата, антиоксидантите ни помагат срещу стрес, полезни са за зрението и като средство против рак.


Ако искате да научите повече за някои от тези Хранителни добавки, посетете нашия Онлайн Магазин или се свържете с нас.


Автор: Александър Стойчев
Изображения: unsplash