Притча за силата на подсъзнанието

Притча за дървото на желанията

Вървял един мъж на дълъг път. Вървял, вървял, но вече бил толкова изморен, че мислил единствено как иска да седне, за да си почине. Слънцето изгаряло лицето му, а краката му вече едва издържали, затова си представил мека постеля, на която ляга, за да отдъхне. Няма и минута след това, пред очите му се появило голямо дърво със зелена, мека трева.

Седнал под дебелата сянка, но бил много гладен. В този момент си пожелал всички хубави неща, които винаги е искал да опита през живота си. След секунда те се появили пред него. Тъй като, когато си гладен не питаш, той започнал да се храни.

След като се нахранил, усетил жажда. Затова си пожелал всички свои любими напитки. Мигнал и те веднага се появили пред него. Без да му мисли, грабнал чашата и утолил жаждата си.

Вече бил сит и отпочинал, затова си задал въпросът: Какво се случва тук? Поисках храна – получих я. Поисках вода – получих я. Сигурно всеки миг ще се появи някой призрак и ще поиска нещо от мен.

Така и станало – появили се няколко призрака. Тогава, мъжът си казал: Сега сигурно ще започнат да ме измъчват. Няма и минута след като си го помислил, и това се случило. Следващите му мисли били за най-лошото – смъртта. Тя го сполетяла почти веднага след като тази мисъл минала през ума му.

О, горкият аз! Каква зла участ ме сполетя. – помислил си човекът.

Това, което не знаел било, че той седнал под Дървото на Желанията. Всичко, каквото си помислил, ставало реалност.

Истината е, че ние живеем под това дърво и то се нарича подсъзнание. Каквото си помислим, това и ще се случи. От нас зависи какви ще са мислите ни.

Пожелавам ви прекрасна седмица! 🍀

Алекс 🌻

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *