Колактив 3 – решението на природата

Коластрата – почти всички сме чували за полезните ѝ качества, но какво всъщност знаем за нея? Тя е считана за едно от най-добрите средства за съхраняване на младостта, забавяне на остаряването и пълноценен начин на живот. Освен това, коластрата съдържа имунни фактори, които помагат за по-добра ефективност и възстановяване на имунната система.

Какво е Коластрата?

Коластрата съдържа много полезни вещества. Те по естествен начин осигуряват енергия на тялото, с която то се справя с нашествието от микроорганизми от околната среда.

Тя съдържа имуноглобулини, лактоферин, растежни фактори, антитела, богати на пролин пептиди, витамини, минерали, ензими, аминокиселини.

Водещият специалист по медицинска антропология и автор на повече от петдесет книги д-р Джон Хайнерман казва, че ако природата не беше създала коластрата, щяхме да сме изчезнали.

Коластрата и млякото

Коластрата не е мляко. Тя е концентрат от хранителни вещества, които поддържат имунитета. Коластрата е с много по-високо съдържание на протеини, витамини и минерали и с по-ниско съдържание на лактоза.

Силата на майчината любов

През своя живот майката е влизала в контакт с различни организми от околната среда, срещу които имунната ѝ система е произвела антитела. Хората и приматите предават около половината от необходимия имунитет на своите малки още по време на вътреутробното им развитие. Новородените на други бозайници, като крави, коне, овце и кози, обаче трябва да изчакат първото си хранене с коластра, за да получат този невероятен подарък.

Без коластра бозайниците (с изключение на групата на приматите) нямат особено голям шанс да живеят повече от 24 часа, тъй като се раждат без имунна система. Те са изложени на влиянието на различни патогени веднага щом напуснат сигурността на майчината утроба. Именно поради това коластрата от крави е много по-концентриран източник на полезни вещества от човешката.

Тъй като бебета получават половината си имунитет от своите майки още по време на вътреутробното си развитие, хората ще оцелеят и без коластра. Ако обаче не получат следващата „порция“ чрез кърменето, имунитетът и здравето на червата им често страдат, което понякога се проявява десетилетия по-късно. За щастие коластрата ще ни бъде от полза на всяка възраст.

Коластрата играе значителна роля през първите няколко дни от живота на новороденото. Тънките черва на бебетата са изключително пропускливи, естествено състояние, известно като „пропускливи черва“. Тази повишена пропускливост позволява имуноглобулините да преминават по-лесно в кръвта. Майчината коластра затваря тези дупки след два-три дни кърмене.
Ако бебетата не бъдат кърмени постоянно през първите две години, дупките може да се отворят отново. (Дори бебетата да са кърмени достатъчно, определени фактори в начина на живот като консумация на пшеничен глутен, прекаляване с алкохола, прекомерен стрес и някои лекарства могат да доведат до здравословни проблеми по всяко време.)

Еликсирът на живота, от който всички се нуждаем

След пубертета в тялото се стартира процеса на стареене с постепенното намаляване производството на имунни и растежни фактори.

Коластрата спомага за увеличеното производство на хрущял и колаген, както и за омекотяване сътресението върху ставите. Така се движим по-свободно и с по-малък дискомфорт. През 2012 година отборите, които Австралия изпрати на Олимписйките игри в Лондон, я използваха и постигнаха едни от най-големите си успехи в своята история. Няколко изследвания хвърлят светлина върху начина, по който коластрата допринася за регенериране на увредената ставна тъка и ускорява времето за възстановяване на бегачи и велосипедисти – спортистите, при които се наблюдава най-голямо износване и травми на колената. Явяващите се на състезания културисти, националните отбори по ръгби и манекените също използват коластра, за да се поддържат слаби и в добра форма.

КолАктив3 на АкваСОрс съдържа не само тази невероятна коластра, но и допълнително лактоферин и пробиотикът ацидофилус.

Какво е лактоферин?

Лактоферин е широкоспектърен имуномодулатор, защитаващ от различни вируси, бактерии, гъбички и амебни паразити. Същевременно подпомага растежа на благотворни бактерии като Lactobacilli и Bifidobacteria в стомашно-чревния тракт. Силният афинитет с желязото е ключът към разбиране полезните свойства на лактоферина. Тъй като се свързва с лекота с желязото, той увеличава усвояването му от тялото (бионаличност на желязото) и така допринася за предпазване от железен дефицит.

Лактобацилус Ацидофилус

Като милиардите други благотворни микроорганизми в човешкия храносмилателен тракт, Лактобацилус Ацидофилус (L. acidophilus) помага на тялото ни. Бактерията играе роля в усвояването на храната, произвежда витамин К, произвежда лактоза за разграждането на захарта в млякото, усилва имунната реакция и участва в поддържането на здрав микробиом.

Откъде идва Коластрата на АкваСорс?

Коластрата на АкваСорс се добива от югозападната част на САЩ. Съоръженията, в които се преработва са създадени специално от инженер-технолози по млекопреработка с единствената цел – производство на най-висококачествена коластра. Събраната и преработена коластра се подлага на флаш-пастьоризация в продължение на 15 секунди при температура 72ºС. Накрая се изсушава чрез индиректна топлина. Благодарение на този процес хранителните ѝ качества се запазват максимално.

КолАктив3 е чудесно допълнение към храната на всички, водещи активен живот, както и други хора с динамичен начин на живот.

КолАктив3 Коластра, 120 капсули – 98.30 лв Поръчай

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *