Коензим Q10

Коензим Q10 – „Чудото на сърцето“

Енергия, жизненост, здраве с Коензим Q10

Коензим Q10, или още изписван като CoQ10 е химическо вещество, което има огромно значение върху нашето здраве. Той се намира във всяка клетка на организма ни и играе важна роля за клетъчния двигател. От скоро време, той придоби голяма популярност сред хранителните добавки и все повече хора се обръщат към него, за да се радват на по-добро здраве. Сред някои от ползите му са – повече енергия, подпомагане обмяната на веществата, увеличава работоспособността, повишава мъжката потентност, силно антиоксидантно действие и улесняване загубата на тегло.

CoQ10, хром полиникотинат, водорасли АФА

Както научаваме всички в училище, тялото ни се нуждае от енергия и ензими за своята дейност. Но онова, което не всички сме учили е, че ензимите, от своя страна, се нуждаят от помощници, наречени „коензими“. Това може да са витамини, минерали или други, подобни на витамини молекули. Един от тях е Коензим Q10.

Без ензимите и коензимите трансформациите в тялото не биха се осъществявали достатъчно бързо, за да осигурят продължаването на живота. Тук спадат всички дейности – от преобразуването на хранителните вещества в енергия в клетките до разграждането на използваните хормони, образуването на нови клетки и т. н. Следователно коензимите са жизненоважни за трансформациите в тялото.

Коензим Q10 е освен това мощен антиоксидант, произвеждан естествено от тялото. Но, за съжаление, с увеличаването на възрастта нивото му намалява. Възможно е на петдесет години човек да произвежда едва половината от количеството, което е генерирал на двайсет години, и тази тенденция продължава с годините. Нищо чудно, че започваме да „издишаме“, след като минем трийсетте!

Сърцето, черният дроб, мускулите и венците се нуждаят от особено големи количества СоQ10; затова, ако при миене или почистване с конец на зъбите забележите дори съвсем малко кървене, това е ясна индикация, че се нуждаете от допълнителен прием на СоQ10.

Балансирано здраве за всеки с Heltify!

Как се произвежда Коензим в тялото ни?

Има два различни метода за производството на СоQ10. Единият използва „натурален“ процес, а другият – синтетичен процес на химически синтез. При натуралния процес, известен като „биологична ферментация и извличане“, се използват живи организми. Синтезираният посредством химически процес СоQ10 всъщност е различен продукт, съдържащ химически съединения, каквито няма в натуралната форма. АкваСОрс CoQ10 комплекс съдържа натуралната форма CoQ10.

Една капсула от продукта съдържа също така 200 mg хром (под формата на пиколинат). Този минерал играе изключително важна роля при метаболизма на кръвната захар и на всички хранителни групи – въглехидрати, протеини и мазнини. Формулата на AquaSource осигурява значително количество от този толкова важен минерал – 500% от хранителната референтна стойност, затова е извънредно ефикасна за стабилизиране на кръвната захар, което е безценно, като се има предвид с колко високо съдържание на захар е диетата на съвременния човек.

В Коензим Q10 на АкваСорс са добавени и АкваСорс Водораслите АФА

АФА са изключително богат и екологично чист източник на ключови нутриенти, като над 60% от тях са протеини. Те допринасят за намаляване на умората, включително и на хроничната, подпомагат нервната и имунната система, и това са само част от ползите от тях.

Богати са на ценния антиоксидант бета-каротин, както и на витамините С, В5 и В12. Освен това са превъзходен източник на желязо и други незаменими минерали. Витамините В5 и В12 играят важна роля за съхраняване на енергийните нива с напредването на деня.

Желязото и витамин В12 са от основно значение за доставянето на кислород до клетките, допринасяйки по този начин за увеличаване на енергията и силата.

Съставки в Коензим Q10 на АкваСорс:

Всяка капсула осигурява:

  • Aphanizomenon flos-aquae (Водорасли АФА от езерото Кламат) – 100 mg Естествено осигуряващо: Витамин С – 9 mg (11.3%*), Витамин В12 – 0.84 mg   (34%*), Витамин В5 – 1 mg (16%*) Желязо – 3.4 mg  (24%*)
  • СоQ10 – 90 mg
  • Хром пиколинат, осигуряващ елемента хром в основа от оризово брашно – 200 mg   (500%*)
  • Капсула: Емулгатор – желатин

*Хранителна референтна стойност в % в ЕС

Употреба: Взимайте по 1 капсула дневно по време на хранене

Здравни твърдения, одобрени от ЕОБХ:
• Витамините В12 и В5 допринасят за намаляването на чувството за отпадналост и умора.
• Витамин В12 допринася за нормалната функция на нервната и на имунната системи.
• Витамин В5 допринася за нормалната умствена дейност.
• Желязото подпомага нормалните когнитивни функции.
• Хромът допринася за поддържане на нормални нива на кръвната захар.

Данни за алергени:
Не съдържа алергени в съответствие с Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

Поръчайте сега: Коензим Q10, 30 капсули – 78,58 лв Поръчай

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *