енергийно хранене

Хранене на енергийно ниво

Често си мислим, че за да бъдем здрави, трябва да обръщаме внимание на физическото си здраве. Истината обаче е далеч по-комплексна. Още от древността, племената и народите са наблягали над емоционалното и психическото състояние на човек, когато той не се е чувствал добре. Така са започнали да развиват песните и танците. Те ни помагат освен да се тренираме физически, но и да повлияем на емоциите си, да повишим енергийното си ниво и да се обърнем към съзнанието си.

Българските народни танци и техните ритми, например, ни помагат да „трептим“ на по-високо енергийно ниво. Хорото се е считало за ритуал, който свързва хората, когато те се хванат за ръце. Правейки кръг и държейки се един за друг, хората пренасят енергията между себе си, като в средата са стояли гайдарите. Това символизира и връзката с Космоса – танцуващите са планетите, които се въртят около Слънцето. Някои дори наричат хорото българската йога, тъй като помага на хората да се отпуснат и да поддържат здравето си на по-високо ниво.

Това далеч не значи, че не можем да повлияем на енергийното си ниво и чрез храната, която приемаме. Напротив, можем. Един страхотен пример за това са Кламатските водорасли АФА. Всички знаем, че те идват от едно от най-чистите кътчета на земята. Това място има силна енергия като в съчетание със силното слънчево греене, чистата природа и богатите на минерали скали, на които са изложени, те ни хранят и енергийно. Това, поне според мен, е една от причините те да се наричат суперхрана (встрани от всичките им полезни качества). По какъв начин ще се почувстват тялото и ума ни ако им дадем храна, идваща от чисто място и как би им се отразило, когато приемаме мъртва храна, която е силно преработена и няма нищо естествено в съдържанието си?

На всички ни е ясно, че трудно можем да се храним изцяло с чиста храна в днешното ни ежедневие. Ето затова, всяка помощ отвън е добре дошла, както за тялото, така и за здравето и душата ни!

Желая ви прекрасен ден! 🌻 Поздрави от мен, Алекс! ☀️

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *