аквасорс пробиотици

За пробиотиците и чревната флора

Пробиотици и чревна флора – корените на доброто здраве

Според д-р Робърт Грос, причината за болестите не са микробите и лошите бактерии, а самите хора поради лошия начин на живот и вредните си навици.
Можем да дадем примера с комарите и блатото: Кой причинява заблатяването – комарите или застоялата вода? Микробите в тялото ни са на същия принцип. Те не са врагове, а приятели. Каквато е вътрешната среда на човек, такива са и микробите, които той привлича.
Някои бактерии са полезни (Пробиотиците), други са безобидни, а трети са болестотворни. Каквото и да е съотношението им, нашето здраве зависи от балансът им. Един от основните начини, по които бактериите попадат в организма ни са чрез храната. Ако се храним само със здравословна храна (биохрани, суперхрани, качествено месо), то здравето ни ще е на добро ниво. Ако обаче имаме забързано ежедневие и не винаги сами приготвяме храната си, е добре да приемаме пробиотици.
Пробиотиците, с които ние имаме опит и сме изключително доволни са Ацидофилус и Бифидус комплекс на АкваСорс. Приемайки ги, помагаме на червата ни да подобрят естествената флора и да постигнат оптимален баланс за нашето здраве. Така създаваме по-добра среда за малките заселници в тялото ни и се радваме на по-добро здраве! Защото 80% от имунитета идва точно от червата! 🍀

Пробиотикът Ацидофилус

В него се съдържат бактериите лактобацилус ацидофилус – населяващи тънкото черво и пикочмо-половата система. Приемът на тази полезна бактерия се препоръчва за предотвратяването на инфекции.

Бифидус комплекс

Този пробиотик е насочен към подобряване балансът в чревната флора на дебелото ни черво. Оказва благоприятно действие при малки бебенца, получаващи колики.

Ацидофилус (50 капсули) – 43 лв Поръчай

Бифидус комплекс (50 капсули) – 43 лв Поръчай

Прием: Пробиотикът Ацидофилус се пие сутрин, на гладно по 2 капсули. Бифидус – вечер, отново на гладно, преди лягане.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *