колаген плюс

Колаген плюс за изящна кожа

Какво е Колагенът?

Колагенът е влакнест протеин, открит в кожата, костите, сухожилията и съединителната тъкан. Той е протеинът, открит в най-голямо количество в тялото. Основен компонент е на съединителната тъкан, изграждаща няколко части на тялото, включително сухожилия, лигаменти, кожа и мускули. Може да бъде сравнен с нещо като лепило, свързващо различните елементи.

колаген плюс

Колагенът изпълнява много и важни функции. Освен че допринася за заздравяване на костите, сухожилията и други съединителни тъкани, той осигурява на кожата структурата, необходима за поддържането на стегнатия и същевременно еластичен вид.

  • Превъзходен източник на протеини.
  • Може да спомогне за свеждане до минимум загубата на костна и мускулна маса.
  • Може да спомогне за намаляване на дискомфорта в ставите.
  • Осигурява естествени овлажняващи елементи от самото тялото.
  • Спомага за поддържане на косата и ноктите силни и здрави в процеса на остаряване.
  • Продуктът включва AquaSource водорасли, които съдържат витамините В12 и В5, допринасящи за намаляване на чувството на умора и отпадналост, и за поддържане на нормални когнитивни функции.

С какво ни помага?

Отличен източник на протеини – Колагенът предлага с всяка своя калория повече протеини от много други източници на белтъчини, като същевременно съдържа по-малко натрий и захари.

Може да помогне за облекчаване на дискомфорта в ставите – Колагенът помага за поддържане целостта на хрущяла, който е подобната на каучук тъкан, предпазваща ставите. Тъй като количеството на колагена в тялото намалява с увеличаването на възрастта, нараства рискът от появата на дегенеративни ставни състояния. Някои проучвания навеждат на мисълта, че приемът на добавки с колаген може да допринесе за намаляване на симптомите на разпространени хронични костни проблеми и на цялостния ставен дискомфорт.

аквасорс енергия

Спомага за свеждане до минимум на загубата на костна маса – Костта е жива, растяща тъкан, изградена предимно от колаген. С възрастта качеството на колагена се влошава и в резултат плътността на костната маса намалява. Това може да доведе до сериозни здравни проблеми с костите и до понижаване на костната плътност, което увеличава риска от костни фрактури.

Може да увеличи мускулната маса – Остаряването често се съпровожда със загуба на мускулна маса. Между 1 и 10% от мускулната тъкан е изградена от колаген. Той допринася за правилното функциониране и силата на мускулите. Някои проучвания навеждат на мисълта, че приемът на добавки с колаген, в съчетание с подходящи физически натоварвания, може да противодейства на загубата на мускулна маса, която се наблюдава често при нормалното стареене.

Колагенът и кожата

Колагенът е един от главните компоненти на най-големият орган на нашето тяло – кожата. Изпълнява роля за нейното заздравяване и може да подобри еластичността и хидратирането й. С нарастването на възрастта тялото намалява производството си на колаген, което води до нейното изсушаване и появата на бръчки. Добавките с колаген могат да спомогнат за забавяне стареенето на кожата, намалявайки бръчките и сухотата.

Ползи за косата и ноктите – Приемането на добавки с колаген може да заздрави ноктите и да предотврати чупенето им. Освен това може да стимулира растежа на косата и ноктите.

аквасорс колаген

Колагенът е богат на аминокиселини, нужни на тялото за образуването на кератин – протеина, изграждащ косата. Тъй като предпазва кожния слой, в който се намират корените на космите, колагенът може да допринесе за предотвратяване оредяването на косата, свързано с остаряването.

Колаген Плюс на AquaSource

Колаген на АкваСорс е висококачествен и натурален. Предлага се в комбинация с хиалуронова киселина и AquaSource Водорасли за допълнително увеличаване на ефекта както в нутриционистичен, така и в естетичен план.

Колаген – колагенът е основен структурен протеин в кожата. Изпълнява ключова роля на нещо като структуриращо скеле за клетките, тъканите и органите. AquaSource използва само най-висококачествен колаген от натурални източници.

Хиалуронова киселина – естествено присъстващ в човешкото тяло полизахарид (въглехидрат). Среща се в големи количества в пространствата между клетките на кожата и допринася за нейното овлажняване, мекота, стегнатост и еластичност. Сега се снабдяваме с по-високо качество от тази превъзходна съставка, която вече не съдържа никакви алергени.

AquaSource Водорасли – от езерото Горен Кламат и са едни от най-чистите и богати на минерали водорасли в света. Патентованият ни процес BioActive Dehydration® осигурява максимално съхраняване на хранителната стойност на водораслите.

колаген плюс аквасорс

Здравни твърдения, одобрени от ЕОБХ (Европейски орган за безопасност на храните):

  • Витамините В12 и В5 допринасят за намаляване на чувството за умора и отпадналост.
  • Витамин В12 допринася за нормалното функциониране на нервната и имунната системи.
  • Витамин В5 допринася за нормалното протичане на умствената дейност.

Източник: aquasource.net

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *