детокс лято

Детокс програма през [Лятото]

Защо лятото прочистването на тялото е добро решение?

Много често сме чували, че най-добрите моменти за детокс на тялото ни са през пролетта и есента, но сега ще ви споделя личните си наблюдения над прочистващите процеси през лятото.

Както почистваме домовете си през пролетта, така е хубаво да изчистим и тялото си от всички натрупани токсини през зимните месеци. Колкото и здравословно да живеем, през зимата достъпът ни до пресни плодове и зеленчуци е доста ограничен, движим се по-малко и сме предразположени да застояваме повече време. От друга страна, детоксът на стомашно-чревния през есента е (бих казал) почти задължителен. Това е така, тъй като 80% от работата на имунната ни система се състои именно в червата. В този ред на мисли, ако искаме да сме по-издръжливи на вирусите и настинките през зимата, то е добре да си направим детокс точно преди грипния сезон.

Как обаче ни се отразява детокса през лятото?

Бих казал – много добре! Това е така, тъй като лените месеци сме склонни да се храним по-леко, не натоварваме тялото си с тежки храни, имаме изобилие от пресни плодове и зеленчуци. Заедно с това сме склонни да прекарваме повече време на открито, да спортуваме, да се движим, да пием повече вода, заради топлото време и т.н. Разбира се, това не е закон и не бих казал, че е приложимо за абсолютно всеки, но пък има голям резон с ежедневието на много хора.

Всичко това поставя тялото ни в много добра изходна позиция за всякакви изчистващи процеси. Ето затова, през летните месеци детоксът се усвоява много добре. Може да изгледате видеото ми по-долу, за да научите повече.

Повече за програма „Лесно начало“ може да научите от тук – програма „Лесно начало“

програма лесно начало

Цена: 210 лв

Поръчай

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *