водорасли афа

Водораслите – мъдрост и енергия от природата

Как да използваме пълния потенциал на мозъка си с водораслите?

Синьо-зелените водорасли АФА са суперхрана, която има големи ползи върху нашето здраве. Освен, че помагат за клетъчния имунитет, те са още познати и като една от най-добрите храни за мозъка. Това ги прави изключително важни и необходими за всички, които искат да имат по-добра концентрация и памет, особено ученици и студенти.

В училище, това върху, което се фокусираме е вниманието към ученето, концентрацията, ченето, писането и аналитично мислене. Там правим всичко това, но пропускаме най-важните неща, за да ги правим качествено – как да тренираме паметта си и да помним по-бързо. Не напразно Сократ е казал, че няма учене без помнене. Интересно е, че както има крива на знанието, така има и крива на забравянето. Доказано е, че 80% от новополучените знания се забравят след 48ч.

Когато се събудим сутрин, много често си казваме, че искаме днес да имаме повече енергия, повече мотивация, по-добър фокус върху целите си. Това не са неща, които имаме – това са неща, които правим. Същото е и с ученето. Ако искаш да имаш по-добра концентрация, започваш да правиш неща, за да я подобриш. Например спорт, медитация, йога. Това ни помага да тренираме и изучаваме най-удивителната част от тялото – нашия ум. Когато „храним“ мозъка си качествено, той ще функционира още по-качествено. Тогава ще използваме пълния потенциал на знанията си! 🧘‍♂️

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *